Stanovisko k osočovaniu J. CH. Korca M. Balazsom

Diskusné fórum » Stanovisko k osočovaniu J. CH. Korca M. Balazsom

SZCPV Nám poslal(a) odkaz dňa 30.7.2010 13:57 | szcpv@szcpv.org | http://szcpv.org

http://szcpv.org/10/balazs.html

Stanislav Nám poslal(a) odkaz dňa 30.7.2010 14:13

Tak už to tu máme. J. K. B.
Dnes večer 13.7.2010 v správach SRo odznelo to, čo som po dnešnej spovedi u Františkánov predpokladal, J.K. Balász odchádza z Rádu františkánov a takisto z kňazskej služby. Vôbec ma to neprekvapuje. Asi tam celé roky bol len ako výsadkár. Tak sa tam totiž celý čas po "zamatovom" prevrate správal. Stačí si vypočuť jeho "korektné" politické názory i reakcie na poslucháčske otázky v relácii rádia Lumen „Vyhňa“ dňa 18.12.2009 na tému Kauza Františkáni:

http://www.lumen.sk/live-detail.php?id=60...
a v SRo v relácii Kontakty 28.6.2010 o 20,05 pod názvom Vplyv cirkvi na politiku na Slovensku: http://www.rozhlas.sk/inetportal/web/index.php?...
Tak bohužiaľ práve som zistil (15.7.2010), že túto reláciu SRo už stiahol z audio archívu!!!

Kresťania, otvárajte oči a najmä uši! Tieto relácie si treba vypočuť celé, aj keď na to treba dobré pevné nervy a vytrvalosť! Tu nájdete kľúč k jeho ostatnému, nevedno či poslednému rozhodnutiu.
Aktuálne J.K. Balász sa má stať šéfom interných poradcov slovenskej premiérky na úrade vlády. Teraz vychádza najavo, že už predtým radil Dzurindovi a bol rodinným priateľom Radičovcom a Ivete robil dokonca poradcu a stal po jej boku v prezidentskej kampani (biskupi pritom mali k jej kandidatúre odmietavý postoj!). Asi jej radil pri oslovovaní voličov, ako vyjsť v ústrety homosexuálom pri registrovaných partnerstvách a ako majú naše slovenské ženy slobodne prerušovať tehotenstvo (tento jazykový skvost už zaviedli komunisti a teraz v tom pokračujú ich súkmeňovci v EÚ). M. Dzurindovi v r.1999 asi radil ako povoliť prelety "spojeneckým", že vraj „zásobovacím“ lietadlám NATO cez naše hranice, čím bola bezprostredne ohrozená aj slovenská menšina vo Vojvodine. Tiež som nevidel, nepočul ani nečítal, že by protestoval proti arogantnému správaniu veľvyslanca USA na Slovensku, keď päsťou búchal po stole, aby slovenská vláda ad hoc povolila prelety USA nad Slovenskom.
Toto „zásobovanie“ sa asi „omylom“ zmenilo na bombardovanie našich bratov Srbov bombami obohatenými ochudobneným uránom. Asi museli pykať za to, že v minulosti našu Európu i našu vlasť statočne bránili niekoľko storočí pred krvilačnými Osmanmi (Islam) a tiež, že nás neprišli "oslobodzovať" v r. 1968 v rámci spojeneckých vojsk Varšavskej zmluvy a tiež, že ich Nemci neporazili v 2. svetovej vojne. Aj v r. 2001, po 11. septembri asi radil Dzurindovcom ako sa pridať na stranu amerických "spojencov", aby potrestali Iračanov za to, že vraj ohrozujú svet a nás v ňom zbraňami hromadného ničenia. Tieto zbrane sa v Iraku nikdy nenašli. Výsledok napadnutia Iraku je 655 000 až 800 000 mŕtvych Iračanov! Nemá to znaky genocídy?
Podotýkam, že USA nemali mandát OSN na okupáciu Iraku! Mimochodom, katastrofálne doplatilo na to 800 000 irackých kresťanov (z 1,4 mil, pri sčítaní v r.1987), ktorí v rokoch 2003 – 2004 ušli z krajiny pred útokmi islamistov, ktorí ich obviňovali z kolaborácie so spojencami na základe spoločnej viery!? Na základe toho začala aj bombová kampaň proti kresťanským kostolom. Za obdobie 7 rokov bolo v krajine usmrtených asi 2-tisíc kresťanov pri rôznych vlnách násilia. Predtým však mali títo kresťania vytvorené dôstojné podmienky na vyznávanie svojej viery. V irackej vláde mali, pokiaľ je známe aj podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí (Tarik Aziz).
V tom aktuálnom čase som nevidel, nečítal ani nepočul od J. K. Balásza žiaden protest proti bombardovaniu Srbska. Nevidel, nečítal ani nepočul som od J. K. Balásza žiaden protest proti neodôvodnenému bombardovaniu Iraku, keď pritom nebolo preukázané, že vlastnil zbrane hromadného ničenia. A do tretice nevidel, nečítal a nepočul som od J. K. Balásza žiaden protest proti agresívnej vojne aliancie NATO pod velením USA v Afganistane.
Hlavne, že hrdina J.K. Balász kritizuje z pomerov dnešnej (teraz už asi minulej) teplej fary či kláštora, prezidenta 1. SR dr. Jozefa Tisa, že sa nepostavil proti Hitlerovi v čase vojny, najmä keď vedúci predstavitelia "demokrati" Anglicka, Francúzska i USA mu dali zelenú - podlo a surovo odovzdali - zradili ČSR (Mníchovský diktát). A navyše keď prezident ČSR Beneš zdupkal do teplého exilu do Anglicka bez akéhokoľvek odporu. Hlavne, že ten po vojne, v mieri odovzdal bez mihnutia okom „obnovenú“ ČSR boľševikom! Podľa neho (JKB) je však J. Tiso vojnový zločinec! Nikdy sa to nepreukázalo! Napriek niektorým chybám J. Tiso urobil, čo mohol v danej ťažkej chvíli. Doteraz som však nepočul od jeho kritikov ako by to oni vyriešili lepšie, v tomto prípade to platí aj na J.K. Balásza.

Tento v danej dobe už bývalý františkán či katolícky kňaz, kritizuje okrem prijatia predošlých demokraticky zvolených vládnych predstaviteľov slovenskej vlády (Mečiara, Fica) kardinálom J.CH. Korcom na biskupstve v Nitre, aj za tému „Výhrady vo svedomí“ katolícku cirkev, najmä arcibiskupa Sokola, biskupa Tondru i ďalších za to, že vraj tlmočila po Ficovom nástupe k moci: že túto tému nebude otvárať a že o nej nebude hovoriť.
Toto mu slúži na to aby bránil terajšiu vládu za to, že sa téma nedostala do programových téz vlády. Je vraj dosť dôvodov súhlasiť s tým, že táto téma sa nedostala do programových téz. Ak to platilo za Fica, nech to platí aj dnes!
Toto teda je úžasná paralela! Hlavne, že v dvoch Dzurindových vládach sedeli vraj dve kresťanské strany (aj v názve to mali a majú aj teraz!)a tie neboli schopné prijať takýto zákon počas 8-mich rokov! M. Dzurindovi vtedy dokonca radil J. K. Balász v oblasti cirkvi! Ale na podivenie J.K. Balász by chcel, aby socialistická vláda (resp. strana SMER) takýto zákon prijala! Cirkev v danej chvíli viac nemohla dosiahnuť aj keď by si to bola želala. Naopak okrem zanedbateľných prípadov vláda R. Fica rešpektovala autoritu katolíckej cirkvi, lebo si bola vedomá, že tá má za sebou väčšinu národa. Veď porovnajme napr. socialistickú vládu José Luis Rodríguez Zapatera v silne katolíckom Španielsku (už to platí aj v Portugalsku a ďalšie liberálne štáty ani nespomínam), ktorá napriek silným protestom prijala niekoľko antikresťanských zákonov, napr. registrované partnerstvá homosexuálov (16.7.2010 uviedli média, že takýto zákon dokonca s možnosťou adopcie detí bol prijatý v Argentíne, napriek mohutným protestom). Naopak, R. Fico odvážne prehlásil na iniciatívy rôznych "inakosti", že homosexuálne partnerstvá sú na x-tisícom poradí dôležitosti! To bolo určite nestráviteľné aj pre tzv. európske voľnomyšlienkarské elity. Dokonca si spomínam, že za Fica prijal slovenský parlament uznesenie za právo každej členskej krajiny EÚ používať kresťanské symboly v školách a verejnoprávnych ustanovizniach, napriek opačnému verdiktu Európskeho súdu pre ľudské práva v Štrasburgu vo vzťahu k Taliansku! To si vôbec neviem predstaviť, aby také niečo prijal terajší parlament.
Na margo tohto problému stačí konštatovať, že nebol veľmi ťažký problém dnešným vládnym koaličným partnerom (hlavne SaS), súhlasiť s vypustením predvolebných sľubov homosexuálom a užívateľom drog v programovom vyhlásení novej vlády, veď oni dobre vedia (smejú sa, až sa môžu z toho popukať), že prednosť už majú zákony prijímané v slobodomurárskej EÚ. Takže raz príde pokyn komisárov z EÚ a naša vláda to pokorne a poslušne prijme! Nebude potrebovať súhlas KDH! Hlavne, že k pokynu na prijatie zákona o Výhrade vo svedomí nikdy nepríde a to veľmi dobre vie aj bývalý eurokomisár J. Fígeľ. Promptne, v tomto čase prichádza už výzva od rakúskej europoslankyne Ulrike Lunacek za Stranu zelených (áno to je tá, ktorá bola podporiť nevydarený Pride pochod homosexuálov v Bratislave), na uznanie Kosova ako samostatného štátu zo strany Slovenska! Máme sa na čo tešiť! Ozaj, verejným tajomstvom je, že údajne všetci eurokomisári musia byť slobodomurári, mohol nim nebyť aj Ján Figeľ???

Jednoducho J. K. Balász svoju murínsku úlohu v radoch katolíckej cirkvi už splnil a pritom sa veľmi unavil. Teraz však už prichádza medzi svojich asi relaxovať – bude bez námahy len radiť a hneď ako hlavný radca! Kritizoval cirkev, že bola ticho pri potieraní hodnôt, len neviem prečo som ho teda nevidel, nečítal, nepočul zdvihnúť hlas proti Pride pochodu v Bratislave 22.5.2010 za uzákonenie registrácie homosexuálnych partnerstiev (manželstiev). Toto je asi pre neho jedná z tých hodnôt. Teraz môže písať svoje múdre a pokrokové články do voľnomyšlienkarských antikresťanských plátkov ako je SME i Týždeň bez toho, žeby ho mohla katolícka cirkev nejako napomínať či postihovať. V rámci oddychu od cirkvi bude slúžiť voľnomyšlienkarom i liberálom, ktorí sú úhlavnými nepriateľmi kresťanstva a hlavne katolíckej cirkvi. Hovorí (v spomínanej relácii na Lumene), že bulvár je potrebný v spoločnosti. A, prosím, ale pre koho? To veriaci alebo praktizujúci kňaz potrebuje stoku? To mu nestačilo, čo urobila stoka z jeho františkánskym radom? Doteraz som nepochopil a asi ani nepochopím čím ho oslovil sv. František z Assisi, že vstúpil dobrovoľne do tohto Rádu a bol dokonca jeho predstaveným, keď sa cítil pri tejto činnosti spútaným. Sv. František sa pri takýchto výlevoch musí obracať v hrobe.
Teraz konečne je už slobodný (kto vie či nie aj murár?) Na priame otázky poslucháčov v hore uvedených reláciách či je slobodomurár nikdy neodpovedal. Raz sa vyjadril na podobnú otázku
F. Mikloško, že slobodný je a murovať vie tiež. Múdra to odpoveď pre lúštiteľov krížoviek. Kto len vie, koľko takých slobodných murárov - výsadkárov v katolíckej cirkvi zostalo. Bojím sa, že dosť!
Po tom všetkom ako J.K. Balász poobviňoval katolícku cirkev spolu s jej hierarchiou sa veľmi, veľmi čudujem slovám hovorcu KBS Jozefa Kováčika "Vyjadrujeme ľútosť nad krokom kňaza, ktorý opúšťa svoju kňazskú službu. Kňazská služba nie je zamestnaním, je to povolanie od Boha, práve o to je to bolestnejšie." Tým, že prechádza tento bývalý kňaz – rehoľník do doslova nepriateľského liberálneho tábora, KBS by mala byť rada, že sa ho aspoň takto zbavila, keď už nenašla toľko sily a sama ho predtým neexkomunikovala z kňazstva a katolíckej cirkvi!

Aby bolo jasné, nie som anonym. Bol som vždy, som a budem kresťan - katolík, patriot a otec rodiny. Nikdy som nebol komunistom, otec bol väznený komunistami za nevstúpenie do komunistických družstiev, čo našu rodinu bolestne sprevádzalo celý život. V r. 1989 som s nádejou chodil štrngať na SNP s kľúčmi proti minulému režimu, o pár dni som vedel, že je to obyčajný podvod – prevrat. Bol som proti tomu čo nastalo i proti tomu čo je teraz. Ako povedal Werich a možno aj iní: „Všetko je inak“. Nie je to nič spravodlivé pre bežného normálneho človeka, a vôbec už nie pre kresťana. Bol som pri zrode KDK- klubov, brat, jeden z prvých z nútenej emigrácie pomáhal KDH dovozom tlačiarenskej techniky pokiaľ mu nebolo povedané (pamätný ustanovujúci snem v Nitre), že zahraniční Slováci nech sa nestarajú do vecí na Slovensku! Nikdy som nevolil komunistov, Fica, Mečiara ani modré či červené zlepence. Mal som vždy dobre otvorené oči i uši. Napokon ako katolík nemám momentálne koho voliť, kresťanská strana a už vôbec nie katolícka, neexistuje!!!. Snáď sa toho ešte dožijem. Som len obyčajný onkologický pacient, jeden z mnohých, ale s dosť silnou vierou a vôľou bojovať proti nespravodlivosti a klamstvu, ktoré to zdanlivo má vo svete momentálne navrch! Vždy máme pre koho a prečo žiť, preto zdvihnime hlavy! Ak to zvládneme, potom máme právo aj čestne zomrieť, Boh nás určite prijme. Boh prijíma aj naše modlitby najmä keď sme bezmocní a bezvládni, ale nespoliehajme sa len na ne. Pokiaľ máme ruky, nohy, oči, sluch, hmat i čuch a zdravý sedliacky rozum ten Boh chce od nás, aby sme čestne a nebojácne bojovali (nie zbraňami) a tak svedčili o jeho dobre a láske k nám. Nakoniec však aj teraz platí pre nás to osvedčené: "Pomôž si človeče, aj Pán Boh Ti pomôže!" Nepoddajme sa!
Ako som spomenul na začiatku, bol som na sv. spovedi. Pevne verím, že Duch svätý mi dal dostatok sily, aby som nikomu neublížil.

Stanislav

Miro Nám poslal(a) odkaz dňa 3.2.2012 13:28 [85.237.224.52]

Do poslednej bodky s Vami súhlasím, vystihli ste to celkom presne.

Pridanie nového odkazu

*Meno:
E-mail: [nepovinné]
Web: [nepovinné]
*Kontrolný kód: Opište: aaaa
*Text správy:

Počet zobrazení 8835.

Copyright (c) 2010 SZCPV - RSS Zdroj - Edit