Vyhlásenie k neprimeranému zásahu polície 7.8.10

Diskusné fórum » Vyhlásenie k neprimeranému zásahu polície 7.8.10

SZCPV Nám poslal(a) odkaz dňa 8.8.2010 10:01 | szcpv@szcpv.org [188.112.82.153]

http://www.szcpv.org/10/svatopluk.html

Idaho Nám poslal(a) odkaz dňa 8.8.2010 10:29 [24.19.224.207]

Slovenska bolsevicko-StB-acko-sionisticka,skorumpovana,parazitna policia sa opat vyznamenala...
Branit narodne symboly,dejiny,kulturu by malo byt povinnostou kazdeho slusneho obcana statu.
Na Slovensku je vsak vsetko uplne naruby..!!!
Policia hanobi statne symboly,terorizuje,brutalne fyzicky napada a tresta ochrancov tychto narodnych symbolov..!!
Mali by nastupit zaloby na medzinarodne sudy voci policii a zaloby voci SR za nehorazne a hrube porusovanie ustavy,zakladnych ludskych prav a slobod.
A uz konecne by sa mali ludia zamysliet nad tym,kto je skutocnym teroristom a extremistom..?? Ci to nie je nahodou naopak,tak ako vsetko na Slovensku..
Kedy sa ten narod ustrachanych alibistov uz konecne prebudi zo svojho naivneho sna..??

Otto Gender Nám poslal(a) odkaz dňa 8.8.2010 10:42 | genderotto(zavinac)zoznam.sk [195.91.79.54]

Prikláňam sa ku tomu,že zásah polície bol neprimeraný.Áno políciu môže moc kedykoľvek zneužiť a nie len políciu.
Demokracia si žiada dôslednejšiu kontrolu politickej moci a vyvodzovanie tresnoprávnych dôsledkov za jej zneužitie proti základným a ústavne zaručeným právam občanov...
Otto Gender
----- Original Message -----

abraxass Nám poslal(a) odkaz dňa 8.8.2010 15:00 [195.168.25.18]

zda sa ze bolsevizmus neskoncil, ale sa potichu tranformoval do modreho bolsevizmu. staci pozriet na rodokmen sucasneho ministra vnutra a hned je jasnejsie, preco mu prekazaju slovenske narodne a krestanske symboly

Dávid Nám poslal(a) odkaz dňa 8.8.2010 15:59 [195.168.112.74]

Tie vlajky to vystihli .

Ladislav Serenča Nám poslal(a) odkaz dňa 8.8.2010 16:02 | l.serenca@gmail.com [85.248.240.112]

Prekvapuje ma, že sa tomu ešte niekto diví. Veď na na Slovensku totalita vôbec nezanikla a vládnym činiteľom tento systém veľmi dobre vyhovuje, keď slovenský národ je taký hlúpučký a necháva si so sebou robiť, čo sa im zachce.

Ladislav Serenča

geno Nám poslal(a) odkaz dňa 8.8.2010 19:07 | geno@shaw.ca [96.48.117.36]

Slovaci si nechali rozkradnut Slovensko komunistami a teraz ich terorizuju ako za komunizmu a zaroven im chcu vymazat historiu. Komunisti prehrali vojnu a zato by mali byt potrestany ale nie odmeneny spolocnim majetkom.
Co je zle zo Slovanskym symbolom???????
Dvojity kriz je symbol proti fasizmu.
In Slovakia, the cross of Lorraine as a symbol of Lorraine is considered to have arisen when the Great Moravian king Svatopluk I "passed" it to Zwentibold of Lorraine, the godchild of Svatopluk and son of the emperor Arnulf of Carinthia.

Filiú Nám poslal(a) odkaz dňa 8.8.2010 22:04 [188.123.98.135]

Ved pri moci su modry bolsevici ,kaciri , madari ,zapredanci a homosexuali .

geno Nám poslal(a) odkaz dňa 9.8.2010 03:25 | geno@shaw.ca [96.48.117.36]

During World War II, Capitaine de corvette Thierry d'Argenlieu suggested the Cross of Lorraine as the symbol of the Free French Forces led by Charles de Gaulle, to recall Joan of Arc, and as an answer to the Nazi swastika.

The Cross was displayed on the flags of Free French warships, and the fuselages of Free French aircraft. The medal of the Order of Liberation bears the Cross of Lorraine.

De Gaulle himself is memorialized by a 43 metres (141 ft) high Cross of Lorraine in his home village of Colombey-les-Deux-Églises. The Cross of Lorraine was later adopted by Gaullist political groups such as the Rally for the Republic.

Eleonóra Nám poslal(a) odkaz dňa 9.8.2010 21:08 [188.123.106.103]

Potešilo ma, že sa niekto takto vyjadril k uskutočnenému protestu a zásahu polície. O vyhlásení bola len krátka správička na teletexte Markíza,žiadne iné médiá ani slovom nespomenuli toto vyhlásenie.Pravda oči kole a podľa novinárov, prisluhovačov totality je objektívna pravda vždy poprekrúcaná.

Miloš Beňadický Nám poslal(a) odkaz dňa 11.8.2010 10:20

O tom, že policajný zásah bol neprimeraný až krutý,svedčí aj pobúrenie zahraničných turistov,ktorí v tom čase sledovali celý zásah.Som toho názoru, že dnešná vláda na čele s ministrom vnútra Lipšicom si právom zaslúži názov KRUTOVLÁDA! A vytvorenie akejsi pochybnej komisie pánom Sulíkom - čo nato hovoriť. Aký Sulík-taká komisia. Pokladáme sa vlastne za Slovákov?Myslím,že sa dočkáme toho,že Sulík navrhne aj zmenu vlajky so znakom EÚ,ktorá je zobrazená.Potom už bude naša vláda celkom spokojná!

Leo Podhradský Nám poslal(a) odkaz dňa 13.8.2010 23:29

Vážení členovia vlády SR.Teraz polícia pri soche Svätopluka ukázala svoju pravú podobu a komu slúži.Tento zásah bol horší ako 17.novembra 1989 v Prahe na Národnej triede.Kam to vlastne spejeme? Pán Dzurinda,teraz môžete do nekonečna opakovať, kto mal krvou zašpinené paprče!!! Boli to všetko členovia Lipšicovej polície!

J:V: Nám poslal(a) odkaz dňa 14.8.2010 09:01

Zaujimavostou je ze na videu Plus je vidiet tohto zakrvaveneho chlapca ako nekladol odpor, ked ho zadrzali a neustale mu neprirodzene vykrucali krk, asi 3x ho polozili na zem a zrazu bol ten chlapec zakrvaveny. Myslim ze ked nie sme banditi, ale civilizovana krajina, kuklaci by mali mat viditelne identifikacne cisla, ktore by dostavali tesne pred zasahom, aby sa nestavalo, ze sa do jednotky dostanu ludia zo sadistickymi sklonmi. Nemoze sa stat, ze ked obcan nekladie odpor, ze si policajt bude ukajat sadisticke sklony. Na to treba viacnasobnu kontrolu, oznacenie policajtov a dokladne videozaznamy. (Ked to dokazali Nemci aj Americania pocas II. sv. vojny, tam bola zaznamenana nielen lokalita, hodina ale aj minúta a pocet vystrelenych nabojov. Preco by sme to nedokazali o 60 rokov neskor pri ovela dokonalejsej technike. Videozaznamy zo zasahov by mali byt verejne kontrolovatelne, obcianskymi zdruzeniami. Namiesto toho aby s detmi diskutovali, mlatia ich sadistickym sposobom. Ten kuklac by mal ist pred sud. Ziadny policajt nemoze byt nad pravom. Prejavovali svoje patrioticke citenie, ze to robili v nevhodnom obleceni, mozno nevhodnym sposobom, to je na diskusiu s nimi. Pani policajti, diskutujte s nimi. To je parafraza plagatu z veľkej kampane v USA „Mami, oci diskutuj s nami“.

Jan Nám poslal(a) odkaz dňa 14.8.2010 10:45

Co ocakavate od tohoto ministra, ved on ani realny zivot nepozna. On si snad mysli ze patri k vyvolenym. Tusim zaciatkom devedesiatych rokov studoval pravo v USA, najlepsie bolo dat sa na politiku, jednak nemusi studovat odchylky americkeho a nasho prava pride to same pri zostavovani a odsuhlasovani zakonov. Zoberte si zeby ste urobili vysoku skolu mate okolo 25 rokov a idete do praxe, musite si vytrpiet vela ustrkov, ponizovania a borenia sa s malym platom. On toto vsetko preskocil. Dokonca si vylepsil aj tvar (to ho za to nezhadzujem, len konstatujem). Slovami ruskych klasikov lisnij celovek. Myslel som si ze po gen. Packovi nemoze prist vacsi blbec, ale zrejme nasiel sa. Pri gen. Packovi nastala hovorim tomu militarizacia policie. To sa prejavovalo napr. takym vonkajsim prejavom ze sa rad ukazoval v generalskej uniforme v televizii a aj niekolko jeho podriadenych. Tiez to vyvrcholilo neprimeranym zasahom v Sariskych Michalanoch. Hovorim neprimeranym lebo som zhliadol film od prvej minuty po poslednu na internete na www.youtube.com. Aj tam bol zasah neprimerany a bezdovodny. Vychova deti sa nerobi tak , ze ich mlatime hlava nehlava, ale ze s nimi diskutujeme. Toto keby sa stalo na Zapade, uz su nepokoje a statisice ludi v uliciach. S pozdravom Jan

Jan Nám poslal(a) odkaz dňa 30.8.2010 22:19

O SVÄTOPLUKOVI, KULICHOVI A SOCHE Naozaj musíme opľúvať všetko slovenské? Prednedávnom pohon na sochu Štefánika a jej autora Kafku, teraz zase Kulich neprešiel kádrovaním priam svätých inkvizítorov, ktorí by na hranicu postavili oboch – sochára i jeho dielo. Keďže sme vraj ten mladší brat v bývalom Česko – Slovensku, nuž pozrime sa, ako sa k svojej histórii chovajú oni. Na Vyšehrade stoja monumenty o Přemyslovcoch. Aj najmladšia dcéra Krokova, Libuša a jej Přemysl - Oráč, práve obdarená víziou predpovedá „město veliké“ a skvelú budúcnosť českého národa. Nádherné sochy od Václava Myslbeka. Mýtické bytosti, ktoré existujú iba v legendách a asi nikdy neboli a už vôbec nie na Vyšehrade – hoci odtiaľ je výhľad na Hradčany nádherný a predpovedať stovežatú Prahu sa odtiaľto priam žiada. A nebola ani dedina Stadice, odkiaľ mal pochádzať Přemysl. Ale to vôbec nemohlo pomýliť ani Myslbeka, ani Smetanu, ktorý o Libuši zložil možno najvrúcnejšiu operu, ani Jiráska, ktorý spísal Staré povesti české. Ani všetkých maliarov, Alešom počínajúc, ktorí vyzdobili steny a stropy Národného divadla. Lebo o národe, jeho histórii, ale aj legendách hovoria výtvarnou rečou všetci. Lebo ich srdce tuho bilo za národ a urobili pre jeho slávu všetko, čo vládali. Ach, čo by tak Česi dali za spomienku z 9.storočia v liste pápeža, za oslovenie niektorého českého panovníka, tak, ako sa spomína Svätopluk. A archeológmi vykopanú históriu, ako ju máme aj na bratislavskom hrade. A ako je len krásne byť legendou. Legenda nemá zlých vlastností. Kráľ Artuš stále bude vládnuť spravodlivo od okrúhleho stola, Libuša bude naveky krásna a múdra. A všetci budú dvíhať hrude svojich národov, aby devy kráčali v ich stopách a mládenci sa odhodlali na hrdinské činy. Nuž, náš Svätopluk bol živý človek – a dokonca vládca. A tak sa ešte isto prekvapíme, čo všetko ten „zmužilých Slovákov nepodlehlý panovník“ popáchal. Čo to len na ňom ten Hollý a štúrovci videli? A teraz by som rada povedala niečo o majstrovi Kulichovi. Profesor, vyznamenaný viacerými cenami i v zahraničí, počas svojho života vytvoril diela, ktoré dodnes oslovujú. Matka s vojakom na Dukle, Matica, Slovenčina, Vierozvestovia. Ale aj Jánošík v Terchovej. Nie náhodou bol v kolektíve autorov Slavína a jeho súsošie s raneným vojakom je pendantom diela majstra Tibora Bártfaya. Možno tým mladým dnešným sochárom vojna, umieranie a žiaľ už nič nehovoria, keď mŕtvych je v každom filme až-až. Slavín je vskutku dielom majstrov – na pylóne Trizuljakov vojak, vstupné dvere od Rudolfa Pribiša, pri vstupe dievčiny od Jozefa Kostku, poniže reliéf Ladislava Snopka. Pelotón majstrov – sochárov – rovnaký, ako boli tí dodnes uctievaní elitní herci, či spisovatelia a básnici. Všetci autori sú prekádrovaní – a v poriadku, iba Kulich má pech. Ale všetci v časoch socializmu museli žiť – a tvorili také sochy, o aké bol záujem. Stáročia bola objednávateľom umenia cirkev. A všetci umelci tvorili ako najlepšie vedeli. Ale prišiel ateizmus a socializmus. Mohli tvoriť ináč a iné? Skúste si to, kritici! Ak ste dostali výtvarné nadanie, musíte tvoriť. A chlieb si treba zaslúžiť. Vyčíta sa pozícia rektora. Všetky vysoké školy mali rektorov. Všetci museli byť v strane, všetci vtedajší docenti a profesori museli mať tú legitimáciu, najmä školstvo bolo pod lupou. To nemali vzdelávať všetkých nás, vás, to mali školy zaniknúť? Veď všetci sme žiaci, podaktorí aj synovia tých vtedajších učiteľov. A dokedy chcete súdiť a trestať? Nechcete ten súd už konečne nechať Tomu hore? Veď mnoho a mnohých musel sochár Kulich naučiť, pretože dívať sa na majstra pri práci úplne stačí. Je najlepším portrétistom, akého poznám. Dostal dar ostro vidieť a skvelé ruky. Kto dokázal tak dokonale vystihnúť Štúra, Rázusa, Fullu, Moyzesa, Hložníka a najmä nášho básnika Milana Rúfusa? A videli ste tie reliéfy Komenského, Dvořáka? Ľahké modelovanie, pár ťahov. Keď vidíte tie nepodarené, až zrúdné portréty, ktoré sa v poslednom čase objavujú, vidíte nedostatok talentu. A najmä pokory povedať – toto nedokážem. A tak, ako dávna žiačka majstra Tibora Bártfaya, od ktorého som sa naučila rovnako ostrému videniu pre portrét, a ktorého osud je veľmi podobný, veď jeho monument Gottwalda odstrelili volám: majstre, teraz sa neslobodno báť, treba povedať vážne slovo. Tibor, zastaň sa kolegu a pomôž ochrániť tú sochu, prosím. A ešte niečo: bratia Česi si svojich velikánov vážia a ctia. A tak na Jungmannovom námestí sedí sám Jungmann, Hus a Palacký majú veľkolepé súsošia, /Hus má v Prahe 11 sôch/, Karol IV. stojí aj na moste, aj v Karolínu, jeho portrét je i v Karlštejne i vo Sv.Vítovi, Smetana stojí pri Rudolfíne. A čo my? Vajanský na nábreží? A holé námestia: Kollárovo, Šafárikovo, Hodžovo, Hurbanovo? A Komenský a Cikker a mnohí, mnohí ďalší si úctu nezaslúžia? Sme teda národ iba nevďačníkov, nežičlivcov, závistlivcov? Hoci – tí mŕtvi sú už nad to povznesení. Prof. Ing.arch. Janka Krivošová, PhD Bratislavský kuriér Ročník IV. číslo 14/2010

Pridanie nového odkazu

*Meno:
E-mail: [nepovinné]
Web: [nepovinné]
*Kontrolný kód: Opište: aaaa
*Text správy:

Počet zobrazení 3616.

Copyright (c) 2010 SZCPV - RSS Zdroj - Edit